Ce merita sa cumperi in sezonul de reduceri

Sentimentul initial de euforie pe care il simt cand vad primele semnalizari cu „reduceri” (care, pe vremuri, implica palpitatii si palme transpirate, pe masura ce scrollam pagina dupa pagina de siteuri de moda si revizuiam liste de shopping) este acum inlocuit de o oarecare curiozitate. Stiu ca cele mai frumoase piese sunt sold out in online, ca magazinele par devalizate, iar multe branduri au deja expuse piese, accesorii, imprimeuri si culori care fac tranzitia catre toamna. Iar eu abia ma apropii de vacanta!

Insa – si probabil ati inteles incotro merg cu articolul – acum e momentul sa va revizuiti bugetele de shopping, sa observati ce va lipseste din garderoba si, dupa o tura in Bucuresti Mall, sa reveniti acasa cu piese de care va veti folosi nu doar un singur sezon, ci multe luni la rand. Mai jos, recomandarile mele.

1. Una sau doua rochii pentru birou

Din poplin de bumbac, din lyocell, din denim sau din amestec de vascoza cu bumbac. Adica racoroase si placut de purtat. In plus, fiind vorba de rochii, va vor face diminetile mai usoare, pentru ca nu aveti problema asortarii a doua piese vestimentare separate. Cu exceptia rochiilor din in, care sunt rezervate strict sezonului cald, orice alta rochie, cu stylingul de rigoare, poate face tranzitia catre garderoba de toamna: le veti putea purta cu botine din piele intoarsa, cu jachete tricotate sau geci din piele deasupra, cu alte accesorii decat cele de vara.

Rochie asimetrica Mango: 199,99 lei; rochie din denim Stefanel: 299 lei; rochie galbena din poplin de bumbac Stefanel: 249 lei; rochie bleu din poplin Nissa: 299 lei

 

2. O geanta atipica de zi

Nu ma refer la o geanta intr-o culoare clasica (negru, bleumarin, visiniu, rosu, ciocolatiu), si nici la una intr-o nuanta specifica verii (roz pastel, corai, verde fistic, bleu). Ci la o geanta care sa poate fi descrisa drept diferita, atipica, multifunctionala si totusi versatila: din piele metalizata, in dungi multicolore, intr-o culoare ce poate fi purtata si vara, si toamna… Dupa ce in sezonul acesta o veti incarca cu reviste, o crema cu SPF 30, ochelari de soare, esarfe, servetele umede si un spray racoritor, la toamna aceeasi geanta o poate inlocui pe cea obisnuita, din piele de culoare inchisa.

De pilda, portocaliu inchis, auriu intunecat mat, piele stantata cu model de sarpe (reptila) sau verde masliniu (oliv) sunt patru astfel de alternative.

Geanta cu dungi gri, galbene si snake print Il Passo: 750 lei; geanta aurie Claudia Anna Cori: 520 lei; geanta Musette: 639,20 lei

 

3. O pereche de sandale-papuci sau de saboti

In engleza li se spune „sliders”, pentru usurinta cu care ii incaltam. Daca ati uitat ce inseamna incaltamintea comoda de vara, probati o pereche. Sunt foarte comozi, pot avea un toc de 2-4 cm, iar absenta cataramelor si baretelor inseamna ca ii puteti purta la fel de usor la birou, la plaja sau la plimbare prin oras. Se potrivesc de minune la pantaloni tigareta, pana deasupra gleznei, jeansi boyfriend slim, dar si la pantaloni largi si lejeri.

Sliders Mango: 99,90 lei; saboti din piele Zara: 99,90 lei

 

4. O pereche de pantaloni bej nisipiu sau verde masliniu

Bejul-nisipiu, khaki-ul si verdele masliniu se potrivesc oricui si sunt culori care pot fi asortate tuturor nuantelor. Va recomand sa cautati o pereche de chinos (acesta e numele lor oficial) cu croiala similara jeansilor boyfriend sau cu croiala larga, ca sa se potriveasca atat unor sandale cu toc inalt sau mediu, dar si tenisilor, sandalelor gladiator, pantofilor oxford sau espadrilelor cu talpa ortopedica. In vara asta ii puteti purta in weekend cu un maieu obisnuit, cu o camasa subtire de in sau o bluza-ie brodata, iar la birou vor merge cu o camasa moderna si un sacou cambrat. La toamna sunt cea mai buna alternativa de pantaloni in zilele in care nu mai suportati jeansii sau pantalonii negri.

Pantaloni bej chinos H&M: 89,90 lei si 99,90 lei; pantaloni chinos Marks&Spencer: 49,90 lei

 

5. O rochie alba de vara

Recunosc ca in vara asta am facut o obsesie penru rochiile albe. Ma fac sa ma gandesc la weekenduri linistite, la plimbari pe faleze sau prin campuri de lavanda, dar stiu ca pot fi purtate si la multe dintre evenimentele speciale (de zi sau de dupa-amiaza) ale sezonului cald. E suficient sa le schimbati accesoriile: de la sandale gladiator la sandale cu toc, de la geanta de umar din rafie la un plic multicolor… La toamna, asortati-le cu o pereche de botine din piele intoarsa bej si puneti-va pe umeri un cardigan colorat.

Rochie alba din dantela Nissa: 699 lei; rochie Juicy Couture in Collective: 399,99 lei; rochie alba cu dantela Mango: 199,90 lei

P.S: profitati de perioada reducerilor ca sa va innoiti si piesele basic (tricouri albe si gri, o camasa din denim, un sacou bleumarin, un trench bej) si sa va schimbati costumul de baie.

ARTICOLE SIMILARE

Follow @instagram