Cinci piese pentru garderoba masculina de toamna

Ti-ai impachetat de cateva saptamani tricourile subtiri, bermudele si camasile cu maneci scurte. A venit momentul sa te ocupi de garderoba ta pentru toamna.

Pentru ca sesiunile tale de shopping sa fie mai eficiente, ti-am pregatit mai jos o selectie cu cele mai versatile, clasice si de calitate piese vestimentare pe care orice barbat ar trebui sa le aiba in garderoba de sezon rece.

O jacheta de ploaie

Desi o umbrela merita adaugata in arsenalul accesoriilor masculine, o geaca (sau haina) impermeabila semi-eleganta  are si beneficiul de a nu putea fi uitata intr-un colt. Cele mai bune jachete de ploaie imbina o croiala functionala, practica cu un aspect elegant, asta insemnand ca vei ramane uscat fara sa arati ca un turist plecat sa cucereasca Everestul.

Pe lista ta isi vor face loc geci 100% impermeabile (nu doar rezistente la apa), echipate cu buzunare incapatoare, captuseli izolante sau din polar fleece, cusaturi zdravene si, nu in ultimul rand, cu un design urban. O geaca parka (in stil militara) sau o jacheta bomber (tip aviator) sunt considerate cool, moderne si semi-elegante, mai ales daca sunt in culori neutre (bleumarin, kaki, negru). Cu riscul ca ne repetam, geaca de ploaia a unui barbat considerat elegant nu ar trebui confundata cu geaca „de munte”, imbracata pentru escalada, trekking sau drumetii, si nici cu hanoracul unui training.

La Mango Man si Marks&Spencer gasesti cateva variante elegante de haine impermeabile, iar la Intersport si Nike poti proba alternative in culori puternice si materiale tehnologic-avansate.

Recomandarile mele:
Jacheta impermeabila Mango: 399,90 lei
Trench impermeabil Mango: 449,90 lei
Geaca bomber impermeabila Stormwear M&S: 449 lei
Geaca bleumarin Massimo Dutti: 799 lei

O pereche de pantaloni din stofa de lana

Nu toti pantalonii sunt croiti la fel. Desi culoarea si croiala sunt cele mai evidente criterii, tesatura din care sunt facuti este la fel de importanta. Daca nu esti un tip friguros, te vei putea descurca si cu jeansi sau cu cateva perechi de pantaloni din doc gros (un bumbac rezistent). Insa pantalonii din stofa au o alta linie, combina confortul cu caldura si cu eleganta, si sunt disponibili intr-o mai mare varietate de nuante.

Croiala de pantaloni considerata moderna este slim (nu skinny!), cu linia cracului apropiata de picior si dreapta, iar cu tivul sau manseta oprindu-se chiar pe pantof sau gheata. Ii vei putea purta la birou cu o camasa si un blazer, sau cu un tricou cu maneci lungi si decolteu la baza gatului si o geaca de piele la o iesire in oras. Din punct de vedere al culorilor, pantalonii din stofa clasici sunt negri, gri inchis sau bleumarin, dar arata splendid in nuante de visiniu, verde inchis si maro tabac sau intr-o stofa pepit, cu carouri minuscule.

Orienteaza-te catre branduri cunoscute pentru eleganta si calitatea tesaturilor din stofa, noi iti recomandam o vizita la Massimo Dutti si la Marks&Spencer.

Recomandarile mele:
Pantaloni slim fit din stofa Massimo Dutti: 499,00 lei
Pantaloni gri din stofa Marks&Spencer: 380,00 lei
Pantaloni din stofa Bigotti: 490 lei

O camasa din flanel

Fie ca o asociezi cu rockerii anilor ’90, fie ca iti aduce aminte de drumetiile si sederi la o cabana, camasa din flanel este genul de piesa vestimentara care a facut trecerea de la „haina pentru vacanta de iarna” la „haina casual si cool de oras”. Farmecul ei e evident: carourile adauga un strop de culoare tinutei tale, iar camasa poate fi purtata descheiata peste un tricou cu maneci lungi sau incheiata, pe sub o vesta matlasata.

O astfel de camasa in carouri rosii si negre este clasica, iar variantele in nuante de gri, visiniu, verde militaresc sau bej iti dau libertatea de a le combina in multe feluri. Nu sunt potrivite tinutelor de birou, dar arata splendid integrate in tinute smart-casual: cu pantaloni chinos, ghete si o geaca imblanita din denim.

Vei gasi o selectie excelenta de camasi clasice din flanel la Gant si Tommy Hilfiger, dar intra si la Mango Man si H&M pentru variante moderne, de calitate la fel de buna.

Recomandarile mele:
Camasa in carouri Gant: 675 lei;
Camasa in carouri rosu-bleumarin H&M: 99,00 lei
Camasa in carouri Mango Man: 199,90 lei

Pulovere subtiri

Nimic nu tine mai bine de cald in zilele racoroase decat un tricotaj de calitate: un cardigan din lana merino cu guler sal, un pulover din bumbac si casmir cu guler polo sau decolteu in V, o helanca eleganta din amestec de bumbac si lana sau din casmir cu matase… Inca este prea devreme pentru puloverele groase, insa in perioada aceasta poti purta peste camasi sau tricouri aceste tipuri de tricotaje fine sau de grosime medie.

Pentru ca nu ai nevoie de prea multe pulovere, recomandarea noastra este sa investesti in tricotaje de cea mai buna calitate, in culori versatile (visiniu, verde inchis, bej tabac, bleumarin, rosu inchis) care se vor asorta cu tot restul garderobei. Daca deja ai acoperit „baza” garderobei cu pulovere in nuante neutre (adica daca ai deja 2 pulovere simple smart casual, un cardigan, eventual o helanca sau o vesta), te poti orienta catre tricotaje intr-o paleta cromatica de sezon: verde masliniu, oranj, galben ocru, bleu, albastru indigo, violet inchis.

Nu uita ca genul acesta de pulovere subtiri pot fi purtate cu eleganta in tinute moderne, care se folosesc de suprapuneri. De exemplu, poti purta un pulover peste o camasa sau peste un tricou, o helanca poate fi purtata pe sub un sacou din catifea reiata sau sub o vesta matlasata.

In acest sezon, magazinele te rasfata cu optiuni excelente de tricotaje, la preturi corecte si intr-o paleta generoasa de culori si stiluri. La Mango Man gasesti pulovere in amestec de casmir si bumbac, iar la Massimo Dutti poti cumpara piese premium din casmir 100%.

Recomandarile mele:
Pulover din casmir si bumbac Mango Man: 159,90 lei
Pulover visiniu din casmir 100% Massimo Dutti: 579,00 lei
Pulover verde din bumbac, matase si casmir Massimo Dutti: 229 lei

ARTICOLE SIMILARE

Follow @instagram