Invitata la nunta: cum te imbraci?

Fie ca esti invitata la o nunta traditionala, tinuta intr-un conac intre dealuri, sau la o ceremonie non-conformista, pe o plaja de vis, am gandit pentru tine patru tinute diferite pe care sa le incerci in aceasta vara.

Nunta urbana

In mod traditional, doua culori sunt excluse de pe lista celor recomandate pentru a fi imbracate la o nunta: albul si negrul. Albul si derivatele lui (crem, alb-sampanie, alb fildes) sunt rezervate miresei, iar negrul este considerat prea sobru, funerar pentru ocaziile speciale din timpul verii. In mod exceptional, pentru o ceremonie urbana de zi, negrul devine o alegere moderna si sofisticata – cu conditia ca piesele alese sa aiba croieli si texturi deosebite.

Spre exemplu, in loc de a alege o rochie clasica, alege o fusta din dantela neagra combinata cu un top negru din voal de matase (sau tot din dantela sparta), peste care poti purta un sacou alb, incins in talie cu o curea aurie. Daca gandesti in perspectiva si dincolo de ringul de dans, vei putea integra aceste piese in garderoba ta zilnica, din timpul saptamanii si/ sau din weekend. Evident, adauga tinutei accesorii cu personalitate.

Fusta neagra din dantela Marks&Spencer: 199,00 lei

Top asimetric negru din matase Massimo Dutti: 219,00 lei

Rochie neagra din dantela Nissa: 699 lei

Nunta traditionala

Nu ai cum gresi daca alegi o rochie cu imprimeu floral (sau o bluza inflorata combinata cu o fusta eleganta), mai ales cand invitatia este facuta pentru o nunta clasica. Daca gusturile tale vireaza spre modern, respecta totusi codul vestimentar dar alege un model cu detalii neasteptate: un tiv asimetric, aplicatii florale 3D sau un imprimeu indraznet. Rezuma-te la accesorii elegante si simple.

Daca preferi o tinuta cu adevarat clasica, orienteaza-te spre o rochie uni cu lungime midi pentru ceremonia civila si o alta, lunga pana in pamant, pentru petrecerea de seara.

Rochie conica cu imprimeu floral Nissa: 389,00 lei

Top cu imprimeu floral Zara: 99,90 lei

Rochie cu imprimeu floral albastru Nissa: 429 lei

Rochie cu flori aplicate Nissa: 599,00 lei

Nunta exotica sau pe plaja

Este genul de eveniment pentru care tinuta trebuie sa aiba, in egala masura, eleganta, culoare si o alura relaxata, de vacanta. Sub nicio forma nu imbraca un taior clasic sau o rochie ultra-eleganta, cu paiete sau cristale. Alegerea perfecta o constituie o rochie fluida, intr-o culoare pretioasa, eventual cu un umar descoperit sau cu spatele decoltat. Strange-ti parul intr-un coc lejer si adauga cercei foarte mari, aurii.

Rochie Massimo Dutti: 449 lei

Rochie maxi aurie Nissa: 799,00 lei

Nunta ultra-moderna

Cine spune ca esti obligata sa porti rochie? Iesi din tiparele traditionale si apeleaza fie la o salopeta eleganta, fie asortand doua piese – cum ar fi o pereche de pantaloni largi, dintr-un material luxos si un top dintr-o tesatura metalica (sau din paiete). Poti purta pe deasupra un sacou matasos, dintr-un material fluid.

Pantaloni albi largi Zara: 199,90 lei

Top metalizat Zara: 129,90 lei

Pantaloni imprimati kimono Zara: 199,90 lei

ARTICOLE SIMILARE

Follow @instagram